15 August 2012

Pica Kapricoze

Përbërësit:
8 -18 gram maja birre
180 gram vaj ulliri
18 gram kripe
1 kg miell
- mocarela
- salce
- nje gote uje
- proshutë, kërpurdha, spec, ullijnë

Pergatitja :

Shija e pices varet nga pergatitja e brumit, prandaj duhet patur mjaft kujdes ne pergatijen e brumit. Hedhim 3 luge gjelle maje birre dhe me pas shtojme vaj ulliri dhe 1 gote uje . Hedhim dhe 6kg miell dhe 18-gram kripe. I perziejme mire dhe e leme brumin 15-20 minuta qe te vije dhe kemi krijuar brumin per picen. Ky brum mund te perdoret sa here qe duam ne per te ber pica. Marrim 250-gram brum pize nese deshirojme pice mesatare dhe 500-gram nese duam pice familjare dhe e shtrojme mielling dhe i japin formen rrumbullakte te pices duke e len pak me te trashe nga anet dhe e lyejme mire me salce dhe pasi e kemi lyer mire gjithandej ne i hedhim mocarela dhe pasi i kemi hedhur mocarelen do e ndajme picen ne 4 pjese ku ne nje pjese do hedhim gjithe sallamin uniforme po keshtu do te hedhim kerpurdhat ne pjesen e dyte , ne pjesen e 3 hedhim specat dhe ne pjesen qe mbetet ullinjt pas mbarojme kete e fusim ne furre me nxehtesi 300 grade celsius.

0 comments:

Post a Comment